Un nord-irlandez în vârstă de 23 de ani, Christopher Kennedy, arestat vineri în dosarul camionului la bordul căruia au fost găsiţi morţi 39 de imigranţi ilegali vietnamezi, a fost inculpat de trafic de persoane, complot în vederea organizării călătoriei unor persoane în vederea exploatării şi încălcări ale legislaţiei migraţiei, a anunţat duminică poliţia britanică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christopher Kennedy urmează s fie prezentat în faţa justiţiei luni, a precizat Poliţia din Essex, în sud-estul Angliei.

Cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei au fost găsite la 23 octombrie într-un container, în zona industrială Grays, la est de Londra. Containerul provenea din portul blegian Zeebruges.

Şoferul camionului, Mo Robinson, în vârstă de 25 de ani, de asemenea un nord-irlandez, este acuzat de 39 de omoruri, trafic de persoane, ajutorarea imigraţiei ilegale şi spălare de bani. El urmează să compară într-un tribunal penal de la Londra săptămâna viitoare.

Alt nord-irlandez, Eamonn Harrison, a fost arestat la Dublin. Acest tânăr din Newry, în vârstă de 22 de ani, este vizat de o procedură de extrădare în baza aceloraşi capete de acuzare.

Alţi trei suspecţi au fost arestaţi şi eliberaţi pe cauţiune, în cadrul anchetei.

Poliţia din Essex vrea să interogheze de asemenea doi fraţi originari de la Armagh, în Irlanda de Nord, şi îi îndeamnă să se predea.

Multe dintre victime proveneau dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, care trăieşte din pescuit, agricultură sau industrie. Familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a trimite un membru în Regatul Unit prin filiere clandestine, în speranţa unor locuri de muncă bine plătite.

Această dramă a dezvăluit pericolele imigraţiei clandestine, cu traficanţi fără scrupule, care profită de vulnerabilitatea candidaţilor, ce ajung adesea în saloane cosmetice sau ferme ilegale de canabis, într-o stare de semisclavie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.