Judecătoarea de la Curtea Supremă Ruth Bader Ginsburg, o progresistă foarte apreciată de democraţi, a fost internată la spital în urma unui acces de tremurat şi febră, a anunţat instituţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Probleme de sănătate ale acestei magistrate în vârstă de 86 de ani au provocat recent speculaţii cu privire la o eventuală pensionare, care i-ar permite preşedintelui republican Donald Trump să numească încă un judecător conservator.

Veştile erau mai degrabă liniştitoare, sâmbătă seara (ora locală), în contextul unei calmări a simptomelor.

Judecătoarea preconiza ”să iasă din spital încă de duminică dimineaţa (ora locală)”, potrivit Curţii Supreme.

Ruth Bader Ginsburg a fost internată la Spitalul Johns Hopkins, la Baltimore, vineri, în urma unor examene la Spitalul Sibley Memorial de la Washington.

Una dintre cei patru progresişti la Curtea Supremă, judecătoarea se reface cu ajutorul unor ”antibiotice şi hidratării intravenoase”, potrivit celei mai înalte instanţe judiciare din ţară.

Cei nouă judecători ai Curţii Supreme sunt numiţi pe viaţă, iar decana de vârstă a anunţat în mai multe rânduri că se va pensiona doar dacă nu se va mai simţi în măsură să-şi exercite activitatea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.