Nouă persoane au fost ucise sâmbătă în explozia unei maşini-capcană la Tal Abyad, în nordul Siriei aflat sub control turc, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SOHR, care dispune de ov astă reţea de surse în această ţară devastată de război, a anunţat că patru civili, inclusiv doi copii, se află între victime şi că alte 22 de persoane au fost rănite.

În imagini de la faţa locului apare o maşină în flăcări şi un crater provocat de puterea exploziei, care a cauzat de asemenea pagube unor clădiri şi altor vehicule din jur.

Acest atentat nu a fost revendicat imediat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ca după alte atacuri recente în această zonă, Ministerul turc al Apărării a acuzat miliţia kurdă siriană ”teroristă” Unităţile Protecţiei Poporului (YPG).

Sectorul de la Tal Abyad a fost zguduit de mai multe explozii după ce Turcia a lansat o ofensivă, la începutul lui octombrie şi a preluat controlul unei fâşii cu o lungime de 120 de kilometri şi o lăţime de 30 de kilometri de-a lungul frontierei, din care a dislocat forţele kurde, în Siria.

La 10 noiembrie, Ankara a acuzat forţele kurde şi în urma unei explozii soldate cu opt morţi, la Suluk, la sud-est de Tal Abyad.

Cu opt zile mai înainte, cel puţin 13 persoane au fost ucise în explozia unei alte maşini-capcană, într-o piaţă la Tal Abyad. Aurorităţile turce au acuzat şi în acest atac YPG, coloana vertebrală a Forţelor Democratice Siriene (FDS).

FDS au fost un aliat important al coaliţiei internaţionale conduse de Washington în anii luptei împotriva grupării Statul Islamic (SI), contribuind la căderea ”califatului” în martie, în estul Siriei.

Însă Ankara cataloghează miţia YPG drept ”teroristă”, din cauza legătirulor acesteia cu Partidul Muncitorilor din kurdistan (PKK), care poartă o sângeroasă gherilă în Turcia.

Războiul din Siria, declanşat în 2011 de reprimarea sângeroasă de către regimul lui Bashar al-Assad a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, s-a soldat cu peste 370.000 de morţi şi milioane de deplasaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.