Guvernul provizoiu bolivian a depus plângere împotriva fostului preşedinte Evo Morales, pe care-l acuză de răzvrătire şi terorism, a anunţat Executivul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea are la bază un mesaj audio atribuit lui Morales şi înregistrat în Mexic, unde s-a refugiat, a precizat vineri ministrul bolivian de Interne Arturo Murillo.

Potrivit noii puteri, fostul preşedinte ar ordona, în acest mesaj, să se ridice blocaje rutiere în Bolivia, în vederea destabilizării Guvernului provizoriu.

Reuters scrie că nu a putut să verifice autenticitatea acestei înregistrări audio, pe care jurnalişti au putut-o auzi săptămâna aceasta într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al Sănătăţii al lui Morales Gabriela Montano a declarat că este vorba despre un ”fals”.

Evo Morales, care a condus Bolivia din 2006, s-a refugiat în Mexic după ce a fost nevoit să demisioneze la 10 noiembrie.

El se declară victima unui complt urzit de Carlos Mesa, principalul său rival în alegerile prezidenţiale de la 20 octombrie.

Senatoarea Jeanine Añez, o opozantă a lui Morales, care s-a proclamat preşedintă interimară a Boliviei, se confruntă cu un val de manifestaţii de susţinere a fostului preşedinte după ce a preluat puterea.

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise în confruntări de la demisia lui Morales.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.