Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis, vineri, sancţionarea grupărilor Paris Saint-Germain, FC Bruges, Celtic Glasgow, Lazio Roma, Malmo şi FC Copenhaga, ca urmare a abaterilor înregistrate la meciuri din Liga Campionilor şi Liga Europa. Forul continental a sancţionat şi federaţiile din Muntenegru şi Kosovo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deciziile sunt următoarele:

După meciul FC Bruges – PSG, scor 0-5, din 22 octombrie, din LC: gazdele au fost amendate cu 14.000 de euro pentru blocarea scărilor; PSG a fost amendat cu 50.000 de euro pentur folosirea de obiecte pirotehnice şi are o pedeapsă cu suspendare pe o perioadă de un an constând în interdicţia de vânzare a biletelor pentru proprii fani la următorul meci din deplasare din cupele europene.

După meciul Celtic – Lazio, scor 2-1, din 24 octombrie, din Liga Europa: Celtic a fost amendată cu 15.000 de euro pentru scandări interzise şi banner interzis; Lazio a primit o amendă de 10.000 de euro pentru scandări interzise.

După meciul Malmo – FC Copenhaga, scor 1-1, din 3 octombrie, din Liga Europa: oaspeţii au primit o amendă de 70.000 de euro pentru folosirea de obiecte pirotehnice şi banner interzis; Malmo a primit o amendă de 50.000 de euro pentru folosirea de obiecte pirotehnice şi aruncarea de obiecte, dar şi o pedeapsă cu suspendare pe un an de închidere parţială a stadionului la următorul meci de acasă din cupele europene. În plus, gazdele au fost amendate cu 16.000 de euro pentur blocarea scărilor.

După partida Kosovo – Muntenegru, scor 2-0, din 14 octombrie, din preliminariile Campionatului European: federaţia din Kosovo a fost amendată cu 5.000 de euro pentru aruncarea de obiecte; federaţia din Muntenegru a fost amendată cu 15.000 de euro pentru aruncarea de obiecte şi incidente în public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.