Poliţiştii au declanşat o anchetă după ce un elev de 18 ani, din clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic de Meserii şi Servicii din Buzău, a pulverizat spray lacrimogen pe coridorul unităţii şcolare, iar trei fete au ajuns la Spitalul Judeţean. În urma incidentului, patru clase au fost evacuate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, inspectorul principal Ane Marie Vrapciu, cercetările au început după ce conducerea unui liceu din Buzău a anunţat că un elev de 18 ani a pulverizat spray iritant cu piper pe coridorul şcolii.

Tânărul a fost identificat, iar asupra sa a fost găsit recipientul, el fiind dus la audieri. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, Florina Stoian, miercuri, în pauza de la ora 10.50, elevul a pulverizat spray iritant în dreptul a două clase.

Pentru că elevii au început să se simtă rău, directorul Liceului Tehnologic de Meserii şi Servicii din Buzău a dispus evacuarea rapidă a patru clase de la parter, cu un total de circa 100 de copii.

Trei eleve au manifestat reacţii mai virulente, ele au fost duse la cabinetul şcolar, iar medicul de aici a decis ca ele să fie transportate la Spitalul Judeţean Buzău.

Elevele au primit îngrijiri medicale şi au fost externate.

Comportamentul tânărului va fi analizat de Consiliul Profesoral, care se va întruni vineri. Elevul nu se află la prima abatere, în urmă cu mai mult timp el fiind mustrat pentru că a adus în şcoală o persoană străină, lucru strict interzis. Nefiind la prima abatere şi având în vedere gravitatea faptei comise, elevul riscă exmatricularea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.