Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare, la Bastia, în Corsica, după ce a fost găsit vinovat de complicitate la răpirea şi sechestrarea unei tinere românce, în aprilie 2018, pe insula franceză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răpitorul, un fost prieten al tinerei, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis cu un glonţ în cap, după ce jandarmii au decis să intervină, anunţa la vremea faptelor procurorul Republicii de la Bastia Caroline Tharot.

Complicele său, în vârstă de 34 de ani, originar din Nantes, a fost condamnat în noaptea de marţi spre miercuri de complicitate la răpire şi sechestrare şi participare la o asociere de răufîcători în vederea comiterii acestor infracţiuni la cinci ani de închisoare, interzicerea purtării armei pe o perioadă de cincii ani şi interdicţia de a se duce în Corsica timp de cinci ani, a declarat pentru AFP procurorul.

”Este vorba despre pedeapsa maximă, potrivit rechizitoriului”, a precizat ea.

Tânăra, care trăia în Corsica de câteva luni împreună cu noul ei prieten, la momentul faptelor, a fost răpită dimineaţa la Lucciana (Haute-Corse), în timp ce pleca de la domiciliu la serviciu.

Răpitorul a obligat-o să coboare din vehicul sub ameninţarea armei şi a condus-o, într-o maşină închiriată, la o casă din comuna Porri (Haute-Corse), unde a fost sechestrată timp de 11 ore, preciza Caroline Tharot la vremea faptelor.

Potrivit victimei, ea a fost încătuşată, lovită şi violată.

”Ancheta a permis să se stabilească faptul că autorul faptelor, care şi-a pus capăt zilelor, a violat victima în timpul sechestrării”, a confirmat procurorul.

Anchetatorii au fost conduşi la Porri de către un complice care a fost arestat în portul Bastia. Acesta a declarat că a luat un vapor către Corsica cu zece zile mai înainte, împreună cu răpitorul, şi a evocat închirierea unei case la Porri.

Răpitorul a cumpărat, cu câteva zile mai înainte, o puşcă de asalt, pe care a folosit-o în răpire. Aproximativ 50 de cartuşe de calibrul 7.62 au fost descoperite în casa închiriată la Porri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.