În anul 2018, numărul mediu de salariaţi din totalul firmelor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, faţă de anul 2017, în condiţiile în care numărul total de firme active a avansat cu 4,2%, potrivit datelor transmise, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul mediu de salariaţi din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, în 2018 faţă de 2017, până la 4,12 milioane. Numărul total de firme active a crescut cu 4,2%, până la 547.568.

Firmele din zona serviciilor de piaţă au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (36,1%), urmate de cele din industrie (33,6%).

Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5,2 salariaţi.

”Comparativ cu anul 2017 numărul total de întreprinderi active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 4,2%. La sfârşitul anului 2018, sectorul industrie însuma 57756 întreprinderi, respectiv 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piaţă, respectiv 47,7%”, se arată în raport.

Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,2%, servicii de piaţă 32,8%, construcţii 14,9%, comerţ 14,1%.

”În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,1%), întreprinderile din construcţii deţinând numai 5,9%”, se arată în raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.