Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că Guvernul nu va decide în cursul acestei săptămâni, ci săptămâna viitoare asupra valorii salariului minim pe economie, dând asigurări că "va fi o creştere" a valorii salariului minim şi spunând că există trei "scenarii” care sunt luate în calcul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Decizia finală nu se ia în această săptămână, avem o întâlnire marţi cu Consiliul Naţional Tripartit, iar consultările mele continuă pe parcursul săptămânii viitoare. Nu punem partenerii sociali în faţa unei decizii şi îi rugăm să ia act, ci ne prezentăm în faţa domniilor lor cu cel puţin trei scenarii, explicând avantajele şi dezavantajele sub aspectul impactului bugetar, sub aspectul evoluţiei pieţei muncii, astfel încât să luăm împreună cea mai bună decizie”, a declarat ministrul Muncii, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă.
 
Aceasta a afirmat că după consultări cu cei interesaţi guvernul va face o "comunicare publică” pe subiectul salariului minim săptămâna viitoare.
 
"Va fi o creştere, acum lucrăm la scenariile care să arate care este cuantumul acestei creşteri. Va fi cu siguranţă o creştere, dar scenariile pe care lucrăm ne arată diferite tipuri de creşteri”, a precizat Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii nu a avansat un procent cu care ar urma să fie majorat salariul minim, spunând că după consultări cu partenerii afectaţi de această decizie va fi anunţat, marţi, rezultatul discuţiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.