Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi seară, că l-a ajutat ca preşedinte faptul că vorbeşte mai multe limbi şi a precizat că este dificil în străinătate să fie purtate discuţii prin intermediul traducătorilor. Unui tânăr care l-a întrebat de ce nu a invitat jurnalişti care să-i pună întrebări incomode, Iohannis a spus: ”Puneţi-mi întrebări incomode”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul dezbaterii de marţi, preşedintele Klaus Iohannis a cerut să fie trimis un microfon în sală, iar cei din audienţă să îi pună întrebări.

Întrebat de ce nu a invitat jurnalişti care să îi pună întrebări incomode, Iohannis i-a spus celui care la întrebat: ”Puneţi-mi întrebări incomode!”

De asemenea, întrebat dacă e important pentru un preşedinte să cunoască mai multe limbi străine, şeful statului a răspuns ”pe mine m-a ajutat”. El a recunoscut că în Consiliul European  nu toţi cunosc limbi străine, dar că ”se pierde mult din substanţă”.

„Cred că este indicat ca preşedintele să cunoască măcar o limbă de largă circulaţie”, a spus Iohannis.

Şeful statului i-a spus unei studente care l-a întrebat dacă ar trebui tinerii să rămână afară că ”merită să rămâneţi în ţară”, dar că e ”binevenit şi un stagiu afară”.

Iohannis spune că ar fi putut să plece, dar a decis să rămână.

”Eu nu sunt întâmplător aici în România, este o decizie conştientă şi îmi pare bine că am decis să rămân. Mi se pare că este important ca în România să ajungem în punctul n care tinerii care îşi termină studiile să îşi dorească să vină înapoi”, a mai spus Iohannis.

Primului ministru Ludovic Orban, prezent în sală, i s-a înmânat microfonul de către Radu Tudor şi a fost rugat să pună o întrebare incomodă.

Orban l-a întrebat cât crede că va obţine duminică, şeful statului s-a arătat convins că va obţine ”toate voturile românilor care vor să fiu preşedinte”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.