Un nou ”atac armat în masă” a avut loc în Statele Unite, unde patru bărbaţi tineri au fost ucişi, iar alţi şase răniţi, la o reuniune de familie, într-o reşedinţă în oraşul Fresno, în statul California, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor elemente ale anchetei, unul sau mai mulţi suspecţi au pătruns într-o reşedinţă în care erau adunate aproximativ 35 de persoane, inclusiv copii, pentru a urmări un meci de fotbal american, în cadrul unei ”reuniuni de familie”, a declarat pentru presă Michael Reid, un reprezentant al Poliţiei din Fresno.

Atacatorul sau atacatorii au ”deschis apoi focul în grădină, unde se afla majoritatea persoanelor, împuşcând zece”.

Trei peraoane au murit la faţa locului, ”toţi bărbaţi de tip asiatic, în cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani”, iar un al patrulea, transportat în stare critică la un spital, a murit din cauza rănilor.

Alte şase persoane au fost rănite ”mai uşor”, iar viaţa nu le era în pericol, a subliniat poliţistul.

Autorul sau autorii focurilor de ramă, încă neidentificaţi, au reuţit să fugă de la faţa locului, iar anchetatori încercau să le ia urma examinând imagini de supraveghere video şi interogând numeroşi vecini care au dat alerta dupăce au auzit tirurile, către ora locală 18.00 (luni, 4.00, ora României).

COPII ŞI FEMEI LA FAŢA LOCULUI

”Mulţumim lui Dumnezeu că nu a fost împuşcat niciun copil, pentru că erau mai mulţi copii şi femei”, însă se aflau în casă, a declarat Michael Reid.

”Cele zece victime, decedate sau nu, sunt toate bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani” şi ”toţi se aflau în afara casei, în grădină”, a spus el.

”Nu le cunoaştem încă exact originea, dar cred că putem spune Asia de Sud-Est sau Asia”, a declarat acest oficial.

Întrebat de jurnalişti despre posibilele motivaţii ale crimei, Reid a răspuns că ancheta depune eforturi să le determine.

El a apreciat încă ”puţin probabil ca adunarea să fi fost luată ca ţintă la întâmplare, însă nu ştim de ce deocamdată”.

În acest stadiu al anchetei, nimic nu indică faptul că atacul armat ar avea legătură cu ganguri, a subliniat el, catalogând faptele drept ”violenţă absurdă”.

Un vecin a declarat pentru ziarul Fresno Bee că altă casă a fost deja ţinta unor tiruri, săptămâna trecută, provocând emoţie în cartier.

”Eu nu mă simt în siguranţă afară, după căderea nopţii”, a declarat acest vecin, Choua Vang, afirmând că se gândeşte să se mute.

Statele Unite sunt îndoliate cu regularitate de asemenea atacuri sângeroase în masă, care relansează de fiecare dată dezbaterea cu privire la proliferarea armelor de foc, fără ca legislaţia în domeniu să se schimbe semnificativ.

Ultima dramă a avut loc săptămâna trecută, tot în California.

Un adolescent a deschis focul în curtea liceului său de ziua sa de naştere, omorând doi colegi în vârstă de 14 şi 15 ani şi rănind alţi trei tineri, în apropiere de Los Angeles.

El a murit din cauza rănilor, după ce şi-a tras un glonţ în cap, în urma comiterii atacului, cu privire la care nu a lăsat vreo explicaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.