Rapperul Will.i.am, membru al grupului The Black Eyed Peas, a acuzat o însoţitoare de zbor de rasism după un incident petrecut la bordul unui avion, scrie Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul a acuzat membra echipajului companiei australiene Qantas că a avut o atitudine rasistă şi că a fost nepoliticoasă în timpul unui zbor.

Will.i.am a povestit pe Twitter că a fost întâmpinat de poliţie, sâmbătă, pe aeroportul din Sydney, după ce a avut un incident cu „o însoţitoare de zbor agresivă peste măsură”, care, a spus el, a fost deranjată că el nu o putea auzi prin căştile care atenuează zgomotul.

El a publicat şi o fotografie cu un agent de poliţie: „Aşa este întâmpinat când aterizezi din Brisbane în Sydney cu Qantas şi o însoţitoare de zbor rasistă”. Rapperul a dat şi numele acesteia.

„M-am supus rapid şi politicios, doar pentru a fi întţmpinat de poliţie. Cred că am fost vizat”, a scris el. 

Muzicianul a susţinut că însoţitoarea de zbor „şi-a îndreptat, evident, toate frustrările spre persoanele de culoare”.

Will.i.am nu a fost reţinut de poliţie.

Femeia a fost hărţuită online după ce el i-a dezvăluit identitatea. În alte mesaje, Will.i.am a spus că nu a fost singurul tratat nerespectuos în avion. Alţi utilizatori de Twitter, care au spus că au fost pasageri în acel avion, au fost de acord cu el.

Unii, însă, l-au criticat pentru faptul că a dezvăluit numele însoţitoarei de zbor pe contul lui de Twitter, care are 12,8 milioane de urmăritori.

„Nu regret acţiunile mele. Astăzi, m-am simţit discriminat şi vorbesc pentru toţi cei care nu s-au exprimat”, a adăugat el.

El a precizat că nu susţine abuzul şi atacurile.

Într-un comunicat, compania aeriană a transmis: „A existat o neînţelegere la bord, care pare să fi fost sporită de faptul că will.i.am a folosit căşti de reducere a zgomotului şi nu a putut auzi instrucţiunile date de echipaj”.

Reprezentanţi ai Qantas au declarat luni pentru Reuters că angajata va primi sprijin în cazul unei acţiuni legale şi au cerut retragerea acuzaţiei.

The Black Eyed Peas se află în Australia pentru a susţine concerte în cadrul unui turneu mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.