Noul telescop este urcat cu un imens balon cu heliu şi readus la sol cu paraşuta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia spaţială americană testează o nouă idee în căutarea exoplanetelor - planete din afara sistemului nostru solar care orbitează în jurul unei stele şi oferă condiţii apropiate de cele ale planetei noastre.

Exoplanetele vor fi căutate cu ajutorul unui telescop care nu va funcţiona pe suprafaţa planetei, ci transportat la o altitudine de 38 kilometri, undeva la limita atmosferei Pământului.

Telescopul construit de Universitatea Lowell din Massachusetts a fost urcat cu ajutorul unui balon umplut cu heliu care cântărea singur peste 680 kilograme.

PICTURE-C, cum a fost numit telescopul, va avea o vedere mai bună în spaţiu deoarece foloseşte o tehnologie optică nouă, care filtrează razele stelelor în jurul cărora orbitează planetele.

Fără lumina stelelor, astrologii vor putea observa mai bine exoplanetele studiate.

Telescopul este refolosibil şi va face multe drumuri între Pământ şi altitudinea de funcţionare. După mai multe ore de operare, acesta va reveni la sol cu ajutorul unor paraşute.

Pentru acest proiect NASA a finanţat Universitatea Lowell din Massachusetts cu 5.6 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.