Federaţia Română de Fotbal şi Comisia Centrală a Arbitrilor i-au invitat la o întâlnire de lucru pe antrenorii din Liga 1, în perioada 16-17 noiembrie, în contextul situaţiei actuale în care este nevoie de o colaborare strânsă pentru dezvoltarea fotbalului românesc, informează FRF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul desfăşurat la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia au participat reprezentanţi de la opt cluburi din prima ligă: Cristiano Bergodi (FC Voluntari), Bogdan Vintilă (FCSB), Viorel Moldovan (Chindia Târgovişte), Mihai Teja (CSM Politehnica Iaşi), Adrian Iordache (secund FC Botoşani), Iulian Mihăescu (secund Dinamo), Cătălin Anghel (secund FC Viitorul), Costin Curelea (secund Academica Clinceni). Campioana CFR Cluj nu a fost reprezentată, nici Astra Giurgiu, Universitatea Craiova, Gaz Metan Mediaş, Sepsi şi FC Hermannstadt.

Alături de tehnicieni s-au aflat arbitrii din Liga 1 şi membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, şi vicepreşedintele Alexandru Deaconu le-au prezentat tehnicienilor modalitatea prin care sunt pregătiţi şi selectaţi arbitrii şi au pus accentul pe asemănările dintre pregătirea unei partide din punct de vedere tactic şi pregătirea oficialilor de joc.

De asemenea, membrii CCA au analizat împreună cu antrenorii mai multe situaţii de joc din partide internaţionale şi le-au oferit acestora argumente pentru luarea anumitor decizii.

Printre subiectele discutate s-au regăsit şi modificările aduse Legilor Jocului, iar tehnicienii au participat la un mic test care a avut la bază situaţii de lovire a balonului cu mâna în interiorul suprafeţei de pedeapsă.

Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri şi cu o discuţie liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.