Administraţia Trump va prelungi cu două săptămâni licenţa care permite companiilor americane să continue afacerile cu grupul chinez Huawei Technologies, au declarat două surse apropiate discuţiilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extinderea cu două săptămâni a licenţei este cu mult mai scurtă comparativ cu cea anterioară, de 90 de zile, şi cu o altă extindere, mai lungă, care este încă în lucru din cauza problemelor legate de reglementări, a spus una dintre surse.

După includerea Huawei pe o listă neagră de companii, în luna mai, din motive de securitate naţională, Departamentul pentru Comerţ i-a permis să cumpere unele produse americane pentru a atenua problemele pentru clienţii companiei chineze, mulţi dintre aceştia operând reţele de telecomunicaţii în zone rurale din SUA.

Extinderea licenţei va fi anunţată oficial luni, când va expira termenul anterior, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al Huawei, cel mai mare productor de echipamente de telecomunicaţii la nivel mondial, a spus că grupul nu comentează zvonurile. Departamentul pentru Comerţ a refuzat să comenteze.

Secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross a declarat vineri, la televiziunea Fox Business Network, că unii operatori din zonele rurale au nevoie de licenţe temporare şi că sunt dependenţi de reţelele 3G şi 4G ale Huawei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.