Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. "Tricolorii" au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din Liga Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Berg '18, Quaison '34.

Echipa României a avut puţine şanse de a marca şi a înregistrat cea mai slabă evoluţie din aceste preliminarii, chiar din mandatul selecţionerului Cosmin Contra, fiind dominată autoritar de Suedia, care a ratat şi alte ocazii de a înscrie. Angajat din septembrie 2017, Contra mai are contract cu FRF până la finalul acestui an.

În acest meci a debutat Vasile Mogoş (Cremonese), 27 de ani, care a fost depăşit uşor de Frosberg, care a centrat la primul gol.

În minutul 19, meciul a fost oprit pentru scurt timp de arbitru după ce fanii români au aruncat petarde pe teren.

În minutul 81, Orsato a oprit din nou partida din cauza unor scandări rasiste în tribune.

0-1, min. 18: Frosberg a centrat de pe partea stângă, iar Berg, nemarcat, a înscris cu capul din şapte metri;

0-2, min. 34: Quaison a marcat cu un şut de la zece metri, după o combinaţie rapidă a oaspeţilor.

Au evoluat următoarele echipe:

România: Tătăruşanu - Mogoş, Nedelcearu, Ad. Rus, Bancu - Deac (I. Hagi '46), T. Băluţă, Stanciu (Alibec '72), Mitriţă - Puşcaş, Keşeru (Fl. Coman '47). Antrenor Cosmin Contra;

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson - S. Larsson (Svensson '69), Ekdal, Olsson, Forsberg - Berg (Isak '78), Quaison. Antrenor Janne Andersson.

Cartonaşe galbene: Stanciu '23, Bancu '55 / Lindelof '50

Arbitri: Daniele Orsato - Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti - Michael Fabbri (toţi din Italia).

Observator de arbitri: Marian Ruzbarsky (Slovacia).

În celelalte meciuri ale grupei, disputate vineri, Spania - Malta, scor 7-0, şi Norvegia - Insulele Feroe, scor 4-0.

Cu o etapă înaintea finalului preliminariilor, clasamentul Grupei F este următorul: Spania, 23 de puncte, Suedia, 18 puncte, România, 14 puncte, Norvegia, 14 puncte, Insulele Feroe, trei puncte, Malta, trei puncte.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luni, de la ora 21.45, după următorul program:

Spania - România;

Suedia - Insulele Feroe;

Malta - Norvegia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.