Ediţia 2019 a Târgului de Crăciun de la Sibiu s-a deschis oficial, vineri seară, când mii de sibieni şi turişti au asistat la pornirea iluminatului festiv şi la un concert. La târg îşi prezintă produsele peste o sută de expozanţi din ţară, iar pentru copii au fost pregătire ateliere, un parc de distracţii şi un patinoar în aer liber. Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi deschis până în 3 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Târgul de Crăciun de la Sibiu se desfăşoară în perioada 15 noiembrie - 3 ianuarie, anul acesta fiind a 13-a ediţie a evenimentului.

Târgul a fost deschis în mod oficial vineri seară, când a fost pornit şi iluminatul festiv. De asemenea, sibienii şi turiştii aflaţi în centrul oraşului au asistat la un concert susţinut de Radu Nechifor şi Monica Anghel.

Peste o sută de expozanţu din întreaga ţară îşi oferă produsele la căsuţele din cadrul târgului, unde se vând decoraţiuni de Crăciun, bijuterii din porţelan, căni pictate manual, coroniţe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual şi aduse din Bethlehem, precum şi diverse specialităţi gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăţi maghiare si burgeri din carne de vită Angus sau vegetali.

Pentru cei mici va fi deschis Atelierul lui Moş Crăciun, unde copiii pot participa la cinci ateliere: Lumânărar de Crăciun, Biscuiţi de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decoraţiuni Pixel Art şi Pictat Globuri (nou pentru 2019). Pentru grupele de grădiniţă şi şcoală este pregătit un sistem de rezervări online, disponibil pe https://targuldecraciun.ro/copii/atelierul-lui-mos-craciun/.

De asemenea, pentru ei a fost pregătit Parcul lui Moş Crăciun, un parc de distracţii în centrul căruia se află un carusel tradiţional, o zonă de mini-karting şi un trenuleţ.

Totodată, va fi deschis un patinoar în aer liber.

De la ediţia din acest an nu lipsesc nici proiecţiile realizate pe fiecare clădire din Piaţa Mare, pentru a crea o atmosferă feerică.

Proiectul "Shoebox - Cadoul din cutia de pantofi”, care constă în pregătirea unor cutii de pantofi cu cadouri pentru copii din medii defavorizate, continuă, iar anul acesta, căsuţa Shoebox va fi situată lângă brad, în perioada 2-18 decembrie. 

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociaţia Events for Tourism, iniţiat în anul 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.