Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, că va trata ”cu seriozitate şi deschidere spre dialog” apelul public lansat de magistraţi, şi va avea o discuţie cu reprezentanţii asociaţiilor ”Forumul Judecătorilor” şi ”Iniţiativa pentru Justiţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Justiţiei a luat act de Apelul public emis astăzi de asociaţiile Forumul Judecătorilor şi Iniţiativa pentru Justiţie, pe care îl va trata cu seriozitate si deschidere spre dialog, în interesul Justiţiei. În acest sens, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va adresa conducerii celor două asociaţii, în cel mai scurt timp, o invitaţie la dialog pe temele semnalate în Apel, dar şi pe alte subiecte care ţin de buna funcţionare a Justiţiei”, a transmis, vineri, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că ”îşi reafirmă politica de deschidere şi dialog transparent cu toate asociaţiile profesionale ale magistraţilor din sistemul judiciar, precum şi cu celelalte instituţii din domeniul justiţiei”.

Asociaţia ”Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia ”Iniţiativa Pentru Justiţie”cer ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să nu demareze procedurile privind numirea procurorilor şefi înainte ca legislaţia să fie pusă în acord cu recomandările MCV, GRECO, Comisiei de la Veneţia şi Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.