Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că, în opinia sa, Klaus Iohannis "nu înţelege ce înseamnă să fii preşedintele unei ţări nici după cinci ani de zile” şi spune că a deranjat-o modul în care îi pronunţă numele, dar şi faptul că "are impresia că dacă este aşa, înalt cât un brad, poate să-şi permită să-i jignească pe ceilalţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Domnul Klaus Werner Iohannis ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. (...) Pentru a intra în turul doi, în spatele meu au fost 2 milioane de voturi. Prin ceea ce face, prin ceea ce spune candidatul Iohannis îi sfidează, îi sfidează şi pe români. Dânsul nu vrea o dezbatere, vrea un monolog”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la Antena 3.
 
Candidatul PSD l-a acuzat pe Iohannis de "aroganţă” şi "autosuficienţă”, dar şi de "discurs extremist”.
 
"Domnul preşedinte are o răfuială personală, dar dânsul nu vine în faţa românilor să vorbească despre lucrurile pe care românii le aşteaptă din partea preşedintelui. Am văzut un preşedinte care efectiv vrea să ducă în derizoriu aceste alegeri, un preşedinte care se vede reales”, a mai spus Dăncilă. 
 
"Îi este frică să nu dea socoteală românilor pentru ceea ce a făcut în cinci ani, pentru modul în care i-a tratat şi i-a dispreţuit pe români. (...) Cred că nu înţelege ce înseamnă să fii preşedintele unei ţări nici după cinci ani de zile”, a mai spus candidatul PSD.
 
Viorica Dăncilă îşi doreşte o dezbatere în care "efectiv să fim aşa cum suntem în viaţa de zi cu zi”, nu o dezbatere cu întrebări prestabilite. 
 
Ea a susţinut că "oamenii vor ca cel pe care îl acuză să poată să răspundă, (...) să vadă ce ai făcut tu, în oglindă cu ceea ce a făcut celălalt”. 
 
"Oamenii trebuie să facă diferenţa când ne văd pe amândoi în această confruntare. (...) Ceea ce face acum domnul Iohannis este văzut şi în alte ţări, este criticat şi în alte ţări”, a afirmat Viorica Dăncilă. 
 
Aceasta s-a arătat deranjată de "modul" în care preşedintele i-a pronunţat numele, faptul că foloseşte sintagme precum "PSD-ul” sau "pesediştii”, dar "mai puţin numele contracandidatului”, precum şi "faptul că are impresia că dacă este aşa, înalt cât un brad, poate să-şi permită să-i jignească pe ceilalţi".
 
"M-a deranjat modul în care a pronunţat numele. M-a deranjat faptul că de fiecare dată foloseşte PSD-ul, pesediştii, dar mai puţin numele contracandidatului. M-a deranjat aroganţa şi autosuficienţa candidatului Iohannis, faptul că are impresia că dacă este aşa, înalt cât un brad, poate să-şi permită să-i jignească pe ceilalţi. Eu cred că această abordare este deranjantă nu numai pentru mine, cred că pentru foarte mulţi români. Acest mod de a te privi de sus cu multă superioritate. Dacă contracandidatul şi-l priveşte cu atâta superioritate, îmi dau seama cum îi priveşte pe români, pe oamenii de rând, care au speranţe, care au nevoi şi aşteaptă o altă abordare din partea preşedintelui României”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.