Mădălin Voicu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, funcţie pe care o ocupa de la începutul lui 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia prin care Mădălin Voicu este eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Mădălin Voicu ocupa funcţia de secretar de stat laMinisterul Culturii de la începutul lui 2017, coordonând, conform site-ului ministerului, activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical; activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO.De asemenea, avea atribuţii şi în ceea ce priveşte  instituţiile muzicale aflate în subordinea ministerului.

Demiterea lui Voicu a fost anunţată pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai.

”În urma solicitării mele de azi dimineaţă, premierul Orban a semnat acum câteva ore demisia secretarului de stat de la Ministerul Culturii, domnul Mădălin Voicu - singurul secretar de stat PSD neeliberat din funcţie. Normal era ca aceată “omisiune” să nu se fi întâmplat. Salut decizia premierului. Camaraderia reprezintă o piedică istorică în reformarea statului. Acestă practică trebuie să înceteze în primul guvern pe care, noi-USR, l-am votat în cei aproape trei ani de activitate”, a scris Bulai pe Facebook,adăugând că este nevoie să se profesionalizeze cât repede resursa umană din ministere.

”Pentru acest scop, actuala guvernare va avea în mine şi un USR un partener de încredere. Voi milita pentru această valoare apelând atât la dialog cât şi la critică.

Ca şi până acum, voi urmări cu atenţie ce se petrece în sectorul cultural, în instituţiile de cultură, şi în instituţiile media de stat. Mult succes, domnule Orban!”,îşi încheie el mesajul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.