Liderul PSD, Viorica Dăncilă, acuză că preşedintele Klaus Iohannis se află în spatele unui mesaj transmis de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, privind "explicaţiile" pe care liderul PSD ar urma să le dea procurorilor. Dăncilă cere "explicaţii publice" lui Iohannis cu privire la afirmaţiile lui Rareş Bogdan, spunând că acestea "sunt lucruri deosebit de grave care trebuie să îngrijoreze fiecare român”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pentru că am îndrăznit să-l chem pe preşedintele Iohannis la o dezbatere sunt ameninţată cu procurori şi cu dosare? (...) că aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna aceleaşi lucruri trebuie să i se întâmple şi lui Viorica Dăncilă?", a afirmat liderul PSD, joi seară, într-o conferinţă de presă.
 
Liderul PSD a acuzat că "ne îndreptăm spre un monopol de putere pe care îl vrea preşedintele Iohannis”.
 
"Acum, la 30 de ani de la căderea comunismului vedem un preşedinte dictator care vrea să aibă puterea şi să o folosească împotriva celor care nu acceptă (..) să facă ceea ce i se ordonă", a spus Dăncilă. 
 
"Nu am o problemă în a discuta cu procurorii, nu am absolut nimic de ascuns, dar modul în care se procedează nu este de acceptat”, a mai spus Dăncilă.
 
Ea i-a cerut lui Klaus Iohannis să iasă public "să dea explicaţii întregii ţări" de ce Rareş Bogdan, pe care Dăncilă l-a numit "purtătorul de mesaj al domnului Iohannis”, are informaţii legate de ceea ce ar urma să facă anchetatorii.
 
"Este inadmisibil ca un partid politic să vină în faţă oamenilor pe cine vor chema procurorii la audieri, ce vor să facă procurorii (...) Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze, toate aceste lucruri arată disperare, arată că avem un preşedinte dictator care (..) îşi trimite mesagerii care să  ameninţe pe contracandidaţi cu dosare penale şi cu discuţii cu procurorii”, a susţinut liderul PSD.
 
Aceasta a spus că Iohannis trebuie "să vină în faţa românilor şi să dea explicaţii de ce a venit cu aceste ameninţări".
 
Dăncilă a susţinut că astăzi este ţinta unor astfel de afirmaţii, dar "mâine poate este un alt român care nu este de acord să i se taie pensia sau salariul”.
 
"Sunt lucruri de o gravitate deosebită, sunt lucruri care trebuie să ne îngrijoreze pe fiecare dintre noi şi pe care nu trebuie să le mai acceptăm niciodată în România", a mai spus Dăncilă.
 
Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat, într-o postare pe Facebook, că "Guvernul Dăncilă a fost un criminal".
 
"În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi uşor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze minţile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, aşa ca mentorul ei! Încearcă să abată atenţia de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetenţă aici, e mai ales ticăloşie. Au făcut totul conştient, au tratat bugetul ca şi când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetăţeni ca pe o masă de manevră. Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria... Poate doar în codul penal. Ce a dezvăluit Florin Cîţu e de cătuşe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Greţoasă de-a dreptul! Îl ţineţi minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Aşa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic şi ne strângea de gât pe toţi! Dezbatere cu interpusul unui grup infracţional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea şi lovirea protestatarilor pe 10 august şi i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Şi îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!", a susţinut Rareş Bogdan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.