Un număr de 14 noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi instalate în municipiile Reşiţa, Giurgiu şi Satu Mare, acestea fiind finanţate din Fondul pentru Mediu. Cererile pentru finanţare în cadrul acestui program mai pot fi depuse de municipiile reşedinţă de judeţ până în 13 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Mediului, Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat, joi, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Astfel, în cadrul acestui program, Primăria municipiului Reşiţa va beneficia de o finanţare de 936.149 de lei, pentru montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, Primăria municipiului Giurgiu de suma de 760.000 de lei, pentru montarea a patru staţii de reîncărcare cu 8 puncte reîncărcare rapidă echivalente, iar Primăria municipiului Satu Mare de suma de 950.000 de lei, pentru montarea a cinci staţii de reîncărcare cu 10 puncte reîncărcare rapidă echivalente, toate acestea contribuind la dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică la nivel naţional.

”Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea reţelei naţionale de alimentare a maşinilor electrice. Eco-mobilitatea este o prioritate a mandatului meu de ministru. Avem o problemă reală cu calitatea aerului în marile aglomerări urbane, iar traficul rutier este unul dintre principalele surse de poluare a aerului. Prin stimularea electro-mobilităţii, vom putea să scoatem poluarea din oraşe şi să ne bucurăm toţi de un mediu mai curat”, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, citat în comunicatul transmis de instituţie.

Potrivit sursei citate, unităţile administrativ-teritoriale care sunt reşedinţă de judeţ şi care încă nu au reuşit să depună un dosar de finanţare pot face acest lucru până în 13 decembrie.

Obiectivul programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale - reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 de milioane de lei. Finanţarea se acordă în procent de maximum 90 din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 de lei pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcţie de numărul de locuitori aferent, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.