Secretarul general al PSD Mihai Fifor afirmă despre anunţul ministrului de Interne privind declasificarea Raportului MAI referitor la evenimentele din 10 august,că raportul a fost deja desecretizat în proporţie de 90%, concluzia sa fiind că azi, ministrul liberal de Interne Marcel Vela nu a declasificat nimic, a fost doar o mascaradă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul mitingului din 10 august 2018 pe care l-a „desecretizat” astăzi ministrul Marcel Vela a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, când MAI a stabilit că peste 90% din acest document nu mai avea carcter secret. Restul de 10% depindea exclusiv de alte institutii. Deci azi, ministrul Vela nu a declasificat nimic. Au avizat doar alte institutii acel rest de 10%. Întrebarea legitimă e de ce aceste alte instututii s-au hotărât să facă asta taman acum, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale”,scrie Fifor pe Facebook.

El explică faptul că pentru cetăţeni raportul este exact aşa cum a fost şi până acum, nepublic şi susţine că ”PNL ştia dinainte că DIICOT nu-l poate face public pentru că este „mijloc de probă” în ancheta penală aflată în desfăşurare”.

”În concluzie, tot ce am văzut azi a fost doar o mascaradă ! O mare păcăleală electorală, al cărei unic scop a fost de a readuce în memoria colectivă o emoţie, care să acopere fuga lui Iohannis de o dezbatere în care să dea seama pentru contraperformanţa din mandatul său!”, spune Fifor, care prezintă şi corespondenţa cu DIICOT pe acest subiect.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei a fost declasificat şi transmis DIICOT, care îl poate folosi în ancheta penală.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.