Economia germană a evitat recesiunea în trimestrul al treilea, cheltuielile de cconsum contribuind la o creştere de 0,1% faţă de trimestrul anterior, contrazicând aşteptările unei contracţii, potrivit datelor preliminare publicate joi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În termeni anuali, PIB-ul celei mai mari economii ale Europei a avansat cu 0,5% în intervalul iulie-septembrie, după o expansiune de 0,3% în perioada aprilie-iunie, conform datelor ajustate la sezon ale Biroului Federal pentru Statistică.

Cheltuielile populaţiei au fost mai ridicat comparativ cu trimestrul al doilea, iar statul a majorat la rândul său cheltuielile, potrivit biroului de statistică, iar creşterea economică a fost susţinută şi de sectorul construcţiilor.

”Nu avem o recesiune tehnică, dar datele referitoare la creştere sunt încă orea slabe”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

În timp ce exporturile au crescut, importurile au rămas aproximativ la nivelul trimestrului al doilea, ceea ce sugerează un efect pozitiv al comerţului în economie.

Biroul de statistică a revizuit în sens negativ evoluţia PIB din trimestrul al doilea, la o contracţie de 0,2% faţă de trimestrul anterior, de la un declin de 0,1% rraportat iniţial.

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau pentru trimestrul al treilea o contracţie de 0,1% faţă de trimestrul anterior şi o creştere de 0,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în termeni ajustaţi la sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.