Numărul palestinienilor ucişi în atacuri aeriene israeliene în Fâşia Gaza a ajuns miercuri la 22, în urma acestui val de violenţe care a început marţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, pecizând că alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri israeliene vizează poziţii ale Jihadului Islamic, o grupare palestinană armată.

Jihadul Islamic a lansat aproximativ 250 de proiectile către Israel, după ce armata israeliană a asasinat marţi un comandant al grupării în Fâşia Gaza.

”ŞI MAI MULTE LOVITURI”

Pe de altă parte, premierul israelian în execiţiu Benjamin Netanyahu a ameninţat Jihadul Islamic să-şi înceteze atacurile, pentru că altfel va încasa şi mai multe lovituri.

Netanyahu a făcut această declaraţie la începutul unei reuniuni a ”Cabinetului (său) de Securitate”, în contextul în care forţele israeliene îşi intensifică atacurile sângeroase vizând Jihadul Islamic, care-şi continuă la rându săi tirurile către Israel.

”Suntem hotărâţi să luptăm şi să ne apărăm ţara, iar dacă ei cred că aceste salve de obuze ne vor slăbi sau ne vor face să ne pierdem hotărârea, se înşală”, a declarat el, citat într-un comunicat.

”Ei au, aşadar, o singură opţiune: să oprească aceste atacuri sau să încaseze şi mai multe lovituri. Este alegerea lor”, a ameninţat Netanyahu, precizând că Israelul nu vrea o escaladare, dar că armata ”va răspunde fiecărui atac cu un atac şi mai virulent”.

În Fâşia Gaza au avut loc trei războaie cu statul evreu, iar enclava este supusă unei blocade terestre, ariene şi maritime israeliene stricte din 2007.

Aproximativ 250 de proiectile au fost trase din Fâşia Gaza către israel de marţi, potrivit armatei israeliene, care a anunţat că a interceptat 90% dintre aceste proiectile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.