Purtătorul de cuvânt al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Mihail Neamţu, a afirmat, miercuri, că peste o mie de comune din România cheltuie mai mult cu salariile decât încasează din taxe şi solicită comasarea comunelor care nu sunt în stare să încaseze din taxe cât cheltuiesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neamţu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PMP salută depedeserizarea aparatului bugetar.

“Vrem să salutăm măsurile Guvernului Orban de depesedizare a aparatului bugetar. Este un bun început pe care noi îl salutăm cu sinceritate. Mişcarea Populară este parte din acelaşi grup politic din Europa, grupul popularilor, şi există evident o convergenţă de filosofie administrativă, dar nu s-a făcut destul. Trebuie să spunem că România este într-un punct critic, că în anul 2004 sub Guvernul Adrian Năstase 800.000 de oameni funcţionau în aparatul bugetar, astăzi am ajuns aproape 1,3 milioane, cu jumătate de milioin mai mult şi aparatul bugetar este pur şi simplu nesustenabil”, a declarat Neamţu.

El a mai spus că PMP cere comasarea comunelor care nu încasează din taxe cât cheluiesc.

“Peste 1.000 de comune sunt unităţi administrativ- teritoriale, unde se cheltuie mai mult cu salariile decât se încasează din taxe. Ceea ce ne obligă pe noi cei de dreapta să cerem ceea ce preşedintele Băsescu a cerut încă din 2009 o reformă teritorial-administrativă, comasarea comunelor care nu sunt în stare să încaseze din taxe atât cât cheltuiesc. Vă dau câteva exemple, într-o comună din Moldova, din regiunea Moldova,  numărul de angajaţi la stat, în 1996, era de 35. Între timp, până în 2019, numărul de angajaţi în primărie s-a dublat la 70, în timp ce populaţia a scăzut cu aproape 20 la sută”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PMP.

Neamţu a precizat că în aceeaşi primărie, căreia nu a dorit să-i dea numele, 47 la sută din bani merg pe salarii, iar25 la sută pe utilităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.