Cântăreţul italian Andrea Bocelli îl apără pe tenorul spaniol Plácido Domingo, aflat în mijlocul unui scandal sexual, şi spune că este absurd că reprezentaţiile lui au fost anulate din această cauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt consternat încă de ce i s-a întâmplat acestui artist incredibil”, a declarat el pentru Associated Press, citat de Variety. „Nu înţeleg asta. Mâine, o doamnă poate veni să spună că Andrea Bocelli a molestat-o în urmă cu 10 ani şi, din acea zi, nimeni nu va dori să cânte cu mine, operele nu mă vor mai suna. Este absurd”.

El este de părere că nimeni nu ar trebui să emită judecăţi înainte ca persoana acuzată să fie condamnată.

Bocelli, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi clasici din lume, se pregăteşte să înceapă luna viitoare turneul nord-american în San Francisco. Seria de concerte se va încheia cu două reprezentaţii la Madison Square Garden din New York.

Scandalul care îl vizează pe Domingo a izbucnit la jumătatea lunii august, când Associated Press a publicat un articol în care mai multe femei îl acuzau de hărţuire sexuală.

Până în prezent, 20 de femei au declarat că Plácido Domingo a avut un comportament neadecvat la adresa lor - atingeri, cereri persistente de a avea întâlniri private, apeluri telefonice nocturne şi tentative de sărut.

Purtătoarea de cuvânt a lui Domingo a spus că AP duce „o campanie de denigrare” a artistului şi că recentele acuzaţii sunt inconsistente şi, pur şi simplu, incorecte.

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin se numără printre instituţiile care şi-au exprimat sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care îl includ.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.