Trei presupuşi jihadişti au fost arestaţi în Germania, unde sunt suspectaţi că au planificat un atentat sângeros, a anunţat marţi parchetul din Frankfurt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei bărbaţi - presupuşi simpatizanţi ai grupării Statul Islamic (SI) - sunt acuzaţi de faptul că au făcut ”pregătiri în vederea comiterii unui atentat motivat religios, cu explozivi  sau arme de foc, cu scopul de a ucide cât mai multe persoane posibil”, arată parchetul într-un comunicat.

Atentatul urma să aibă loc în regiunea Rin-Main, în vestul ţării.

Parchetul se bazează pe date şi documente confiscate la domiciliile celor trei bărbaţi şi pe ”substanţele care pot servi la fabricarea unor explozivi” găsite în urma unei percheziţii la care au luat parte aproximativ 170 de anchetatori.

Parchetul suspectează un german de origine macedoneană, în vârstă de 24 de ani, de faptul că este liderul.

Acest tânăr ar fi procurat substanţele respective şi ar fi căutat să obţină arme pe Internet.

Cei doi presupuşi complici ai tânărului, în vârstă de 21 şi 22 de ani, sunt de naţionalitate turcă.

Cei trei bărbaţi urmau să fie prezentanţi marţi în faţa unui judecător, care să hotărască cu privire la plasarea lor în detenţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.