USR i-a transmis, marţi, Adinei Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european pe Transporturi, că ar trebui implementat un “MCV european” pentru infrastructura de transport la nivelul ţărilor din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”DG MOVE, directoratul pe care l-ar conduce Adina Vălean, trebuie să devină un actor implicat în dezvoltarea reţelei transeuropene de transport (TEN-T), să avertizeze statele membre când nu-şi fac treaba, dar să le şi ajute să-şi construiască infrastructură”, a transmis, marţi, USR.

Vicepreedintele formaţiunii, Cătălin Drulă, spune că ”Bugetul pentru reţelele TEN-T ar trebui să se mute de la DG REGIO la DG MOVE. Dacă ai responsabilitatea să faci ceva, îţi trebuie şi banii. Este aberant ca DG REGIO să gestioneze şi reţele de apă, şi gropi de gunoi, şi programe anti-sărăcie, şi dezvoltarea de resurse umane şi autostrăzi. Dacă avem un Comisar pentru Transporturi, hai să aibă şi bugetul cu care să-şi facă treaba”.

USR îi cere Adinei Vălean, dacă va deveni comisar european, să propună crearea unui MCV pentru infrastructură de transport la nivelul ţărilor din Europa, dar şi să facă toate eforturile pentru a evita pierderea de către România a 1,2 miliarde de euro fonduri europene pentru infrastructură.

”România a avut o şansă enormă şi a câştigat acum 4 ani aproape 10% din bugetul de investiţii în infrastructură pentru toată Uniunea Europeană. Banii sunt destinaţi modernizării căii ferate între Braşov şi Sighişoara pe linia principală de transport feroviar a României: Constanţa-Bucureşti-Arad-Curtici. Din păcate, deşi licitaţiile pentru contractarea unor constructori au fost demarate în 2016 şi 2017, nici astăzi nu s-au încheiat şi nu avem contracte semnate”, a mai transmis USR.

Propunerea României pentru funcţia de comisar european, Adina Vălean, a primit, marţi, avizul Parlamentului României, cu 25 de voturi ”pentru”. Tot marţi, comisia JURI a Parlamentului European a validat în unanimitate candidatura sa.
Ea va fi audiată, joi, deParlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.