Preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD Galaţi, primarul municipiului Ionuţ Pucheanu, este de părere că PSD pleacă de la egal la egal în turul doi cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Pucheanu spune că în istoria alegerilor din România, aproape niciodată candidatul de pe primul loc la primul tur nu a câştigat alegerile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democratul Ionuţ Pucheanu a declarat, marţi, că la scrutinul din 24 noiembrie cei doi candidaţi pleacă de pe poziţii egale, ambii având aceeaşi şansă.

”Sunt optimist pentru turul doi. E pentru dată când plecăm cu a doua şansă. Dacă ne uităm în istoria alegerilor, vom observa că nimeni nu a câştigat de pe locul întâi, poate o dată în anii 90-92, dar în ultimii 20 de ani nimeni nu a ieşit preşedinte de pe locul întâi la primul tur. Plecăm până la urmă în turul doi de la 0 la 0. Urnele la ora 7.00 sunt goale şi pentru unul şi pentru altul. Cred că avem şansa noastră, care e una consistentă. Dacă preşedintele va continua să nu fie de acord cu dezbaterile îl va costa”, a spus Pucheanu.

În Galaţi, cele mai multe voturi au fost obţinute de Klaus Iohannis, 34,44 la sută, iar pe locul doi s-a clasat Viorica Dăncilă, cu 27,17%, urmată de Dan Barna cu 13,31%.

Un rezultat bun a fost obţinut şi de Mircea Diaconu, care şi-a adjudecat 11,38 la sută dintre voturile gălăţenilor.

Deşi PSD s-a clasat pe poziţia a doua, Ionuţ Pucheanu a declarat că rezultatul este mulţumitor pentru organizaţie, fiind peste media naţională.

”Suntem peste media naţională a scorului obţinut pe partid.  Ce nu  afuncţionat e greu de spus, campanie s-a facut şi una consistentă, din păcare cred că valul creat la europarlamentare nu s-a stins .Pe municioiu am luat mai bine, dar bineînţeles că e loc de mult mai bine. Sunt  candidaţi din plutonul de 14 care la nivelul municipiului au obţinut rezultate mulţumitoare. Au luat din bazinul nostru. Profilul acestor candidaţi se suprapunea pe zona candidatului PSD”, a adăugat primarul din Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.