Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, spune că PSD nu a înregistrat un eşec în primul tur al alegerilor prezidenţiale, candidatul partidului, Viorica Dăncilă, fiind în turul doi. Firea a precizat că, la Bucureşti, social-democraţii au avut în plus zece mii de voturi faţă de alegerile europarlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea a fost întrebată marţi, la sosirea la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă îşi asumă eşecul de la Bucureşti în primul tur al alegerilor prezidenţiale. 

“Care eşec? Suntem în turul doi. Eu cred că este un succes, candidatul nostru este în turul doi, ne bucurăm foarte mult, îl vom susţine în continuare, vom munci şi aceste două săptămâni şi vom avea prima femeie preşedinte”, a spus Firea.

Ea a menţionat că la Bucureşti PSD a avut în plus zece mii de voturi faţă de alegerile europarlamentare.

“La Bucureşt am avut 10.000 de voturi în plus faţă de alegerile europarlamentare. Partidele care ne fac opoziţie incorectă de trei ani în Consiliul General au scăzut în preferinţele electoratului din Bucureşti, noi nu am făcut campanie negativă împotriva lor, împotriva USR şi a PNL, ci doar le-am aşezat activitatea într-o oglindă şi am spus bucureştenilor cum au votat împotriva tututor proiectelor bune, necesare, pentru Capitală”, a precizat priamrul Capitalei.

Întrebată dacă îşi va pune mandatul pe masă în cadrul şedinţei CEx, Firea a răspuns: “Oricum sunt interimar, pot fi promovată sau schimbată oricând, dar nu este cazul să ne putem mandatele pe masă pentru că împreună am realizat ceea ce se spunea cu vreo două săptămâni înainte de alegeri, că este imposibil şi anume doamna Dăncilă în turul doi. Deci trebuie să ne bucurăm de acest succes, nu trebuie să ne punem mandatele pe masă, să îşi pună cei de pe locul trei mandatele pe masă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.