România se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în funcţie de intrările de fonduri prin intermediul transferurilor personale, de 3 miliarde de euro în 2018, cele mai mari fonduri fiind consemnate în Portugalia, de 3,6 miliarde de euro, potrivit datelor publicate marţi de biroul european de statistică Eurostat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele referitoare la Portugalia se referă doar la remiterile muncitorilor.

Pe următoarele locuri se află Polonia (2,9 miliarde euro), Marea Britanie (2,3 miliarde euro) şi Italia (2 miliarde euro).

În consecinţă, cele mai mari surplusuri în transferurile personale au fost înregistrate de Portugalia (3,1 miliarde euro), România (2,7 miliarde euro) şi Polonia (2,5 miliarde euro), în timp ce Franţa a consemnat cel mai mare deficit (-10,5 miliarde euro), urmată de Germania (5,1 miliarde euro), Marea Britanie (4,7 miliarde euro) şi Italia (4,5 miliarde euro).

Între statele pentru care au fost publicate date, cele mai mari ieşiri de fonduri prin intermediul transferurilor personale au avut loc în 2018 în Franţa (11,4 miliarde de euro), urmată de Spania (7,7 miliarde euro), Marea Britanie (7 miliarde euro), Italia (6,5 miliarde euro) şi Germania (5,2 miliarde euro).

Şi datele referitoare la Spania se referă la remiterile muncitorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.