Doi albanezi şi un grec au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de către Tribunalul Bucureşti, ei fiind prinşi de procurorii DIICOT după ce au introdus în România şi au încercat să vândă aproximativ 60 de kilograme de cannabis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, pe data de 10 noiembrie, trei bărbaţi au transportat din Spania şi au introdus şi pe teritoriul României, cantitatea de aproximativ 60 de kilograme de cannabis, în vederea comercializării.

“Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii X.A., A.F. şi H.H. urmează să introducă în ţară droguri de risc, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au organizat o acţiune de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, în zilele de 9 şi 10 noiembrie, cei trei au fost depistaţi având mai multe întâlniri atât în parcarea unui centru comercial din capitală, cât şi într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1.

Pe data de 9 noiembrie, doi dintre bărbaţii respectivi, cetăţeni albanezi, în vârstă de 39 şi 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1 pentru a se asigura că nu sunt urmăriţi până în zona în care s-a deplasat, de la vama Nădlac şi cel de-al treilea bărbat din această grupare, un cetăţean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de cannabis.

Pe data de 10 noiembrie, cei trei bărbaţi au avut o nouă întâlnire într-o benzinărie de pe autostrada A1, de unde s-au deplasat către şoseaua de centură a Bucureştiului.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au procedat la oprirea acestora în trafic.

“În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de către inculpatul X.A. au fost descoperite 38 de pachete ce conţineau fragmente de natură vegetală. Din rezultatele analizelor efectuate a rezultat faptul că, în interiorul celor 38 de pachete, a fost identificată cantitatea de 60 de kilograme de cannabis”, a precizat sursa citată.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, au mai fost ridicate, în vederea continuării cercertărilor opt telefoane mobile, opt cartele sim, un pistol air soft, precum şi suma de 1.130 euro şi 500 lei.

Pe data de 12 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a celor trei pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, faţă de un cetăţean român, cercetat în acelaşi caz, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.