Hillary Clinton a catalogat marţi drept ”ruşinos” faptul că Guvernul britanic nu publică un raport parlamentar cu privire la posibile amestecuri ruse în politica britanică înaintea alegerilor legislative anticipate de la 12 decembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Găsesc inexplicabil faptul că Guvernul vostru nu publică un raport cu privire la influenţa rusă. Inexplicabil şi ruşinos”, a declarat la BBC Radio 5 Live fost acandidată la preşedinţia americană, aflată în vizită la Londra în cadrul prezentării unei cărţi.

”Orice alegător are dreptul să vadă acest raport înainte de alegeri”, a subliniat şi la BBC Radio 4 Hillary Clinton.

Predat premierului Boris Johnson la 17 octombrie,, în urma unei anchete de mai multe luni, acest raport de 50 de pagini nu a fost făcut public, în pofida îndemnurilor în acest sens ale preşedintelui Comisiei parlamentare a Informaţiilor şi Securităţii (ISC) Dominic Grieve.

Potrivit lui Dominic Grieve, documentul prezintă informaţii ”pertinente” pentru alegători.

Cotidianul britanic The Guardian subliniază că raportul examinează tentative de amestec rus în campania referendumului Brexitului  din 2016, inclusiv tentaive de infltrare în Partidul Conservator al lui Boris Johnson.

Acuzat de opoziţie de faptul că ascunde acest raport, Guvernul conservator al lui Boris Johnson s-a apărat şi a dat asigurări că actualul calendar al publicării este ”obişnuit”.

Ministrul britanic al Finanţelor Sajid Javid a dat asigurări la BBC că actualul termen este ”perfect normal”, din cauza naturii sensibile a informaţiilor din raport.

Moscova a fost acuzată de faptul că poartă campanii de dezinformare sofisticate în întreaga lume, cu scopul de a-şi apăra interesele.

Hillary Clinton consideră că ”nu există vreo îndoială” cu privire la faptul că Rusia este ”hotărâtă să încerce să modeleze politica democraţiilor occidentale”.

”Nu în beneficiul nostru, ci al lor”, a adăugat democrata americană, candidata înfrântă în alegerile prezidenţiale din 2016 de către Donald Trump, în urma unei campanii marcate de un amestec al Rusiei, potrivit serviciilor americane de informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.