FC Barcelona, campioana Spaniei, şi Atletico Madrid, locul 2 în ediţia trecută a LaLiga, se vor întâlni în semifinalele Supercupei Spaniei, conform tragerii la sorţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cealaltă semifinală se vor întâlni Valencia, deţinătoarea Cupei Spaniei, şi Real Madrid, locul 3 în campionat.

Meciurile se vor disputa în Arabia Saudită, la Jeddah, pe Stadionul Regele Abdullah, de 62.000 de locuri. Semifinalele sunt programate la 8 şi 9 ianuarie, iar finala la 12 ianuarie 2020. Arabia Saudită va găzdui următoarele trei ediţii ale Supercupei Spaniei, iar federaţia de fotbal de la Madrid ar urma să încaseze din acest contract 30 de milioane de euro pe sezon.

De asemenea, competiţia, fondată în 1982, are un nou format, cu patru echipe şi trei meciuri (semifinale şi finală), faţă de două şi o întâlnire tur-retur până în 2018, între campioană şi câştigătoarea Cupei Spaniei. Ediţia trecută s-a disputat într-o singură manşă, la Tanger (Maroc).

La competiţie participă campioana, câştigătoarea Cupei Spaniei, vicecampioana şi finalista Cupei Spaniei. În acest sezon. Barcelona este şi echipa campioană, şi finalistă a Cupei Spaniei (a pierdut, 1-2, cu Valencia), astfel că echipa de pe locul al treilea din LaLiga, Real Madrid, a fost ultima formaţie calificată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.