Unul dintre cele mai populare obiective turistice din lume, Palatul Versailles, poate fi vizionat de posesorii căştilor de realitate virtuală fără se urce în avion sau să stea la interminabilele cozi de la intrare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unui parteneriat cu Château de Versailles, Google a creat un tur virtual al reşedinţei lui Ludovic al XIV-lea, în ceea ce numeşte cel mai amplu proiect de fotogrammetrie realizat vreodată la Palatul Versailles.

Pot fi vizionate astfel 21 de camere cu o suprafaţa totală de aproximativ 36 kilometri pătraţi, unde pot fi văzute peste 100 de picturi, sculpturi şi alte opere de artă.

Apartamentele regilor şi ale reginelor, Opera Regală, Capela Regală şi Coridorul Oglinzilor sunt câteva dintre încăperile care pot fi văzute acum în VR.

Ceea ce diferenţiază acest nou proiect de altele realizate înaintea lui este detaliul cu care pot fi observate interiorul castelului şi obiectele din acesta.

Proiectul ocupă 4 TB pe serverele companiei, iar suprafaţa însumată a texturilor ajunge la 15 miliarde de pixeli.

Experienţa virtuală este disponibilă pentru căştile HTC Vive şi Oculus Rift.  Cei care nu deţin o astfel de cască, pot viziona cele peste 390 de imagini disponibile pe site-ul Google Arts & Culture.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.