Cineastul Roman Polanski a transmis prin intermediul unui avocat că respinge acuzaţia de viol făcută de o actriţă franceză în urmă cu câteva zile şi că ia în calcul acţionarea în judecată a ziarului Le Parisien, care a publicat povestea, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valentine Monnier a declarat pentru cotidianul francez că Polanski a violat-o în 1975, când se aflau la o cabană de ski în Gstaad (Elveţia). La acel moment, ea a avea vârsta de 18 ani.

Articolul din Le Parisien a apărut vineri. Publicaţia a menţionat că a discutat cu mai multe persoane din anturajul femeii şi că acestea au confirmat că ea le-a spus despre incident la scurt timp după ce a avut loc.

Polanski nu va avea de-a face cu justiţia în urma acestei dezvăluiri, deoarece în Franţa prescripţia răspunderii penale se face după 20 de ani.

Monnier a spus că a fost îndemnată să vorbească acum pentru că săptămâna aceasta va fi lansat în Franţa cel mai nou film al lui Polanski, „J’Accuse”, care a fost recompensat anul acesta la Veneţia cu Marele premiu al juriului şi a beneficiat de critici favorabile. Lungmetrajul a primit 4 nominalizări la premiile Academiei europene de film, ce vor fi decernate în decembrie.

Într-un comunicat trimis AFP, avocatul lui Polanski, Hervé Témime, a spus că cineastul „contestă ferm acuzaţia de viol... Avem în vedere acţionarea în judecată a acestei publicaţii”. Avocatul a mai spus că Polanski nu va participa la „procesul din presă”, şi nici el.

Témime a completat că această acuzaţie nu a fost adusă la cunoştinţa lui Polanski niciodată în ultimii 45 de ani şi nici unei instituţii juridice, „cu excepţia unei scrisori trimise procurorului californian în urmă cu doi ani, potrivit Le Parisien”. El a continuat spunând că „este imposibil ca după atât de mult timp să aduni toate elementele necesare pentru a face o anchetă cum se cuvine”.

Roman Polanski, în vârstă de 86 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia americană în 1978 pentru că a violat o fată în vârstă de 13 ani, însă a fugit în Franţa înainte de a fi condamnat. De atunci, el se află în exil. În 2018, a fost exclus din Academia americană de film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.