Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, care îl situează pe primul loc, la mare distanţă de contracandidaţii săi, la alegerile prezidenţiale, că niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
„Niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD-ului şi acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Rezultatele oficiale vor veni mâine însă datele de exit poll arată deja că milioane de români din ţară şi din diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o România normală şi pentru a continua procesul importat de schimbare în bine din România. Am crezut mereu în români şi în implicarea lor, iar participarea lor din aceste zile este o mare bucurie pentru democraţia din România” a afirmat Klaus Iohannis în discursul ţiut imediat după închiderea urnelor
 
Iohannis le-a mulţumit celor care i-au acordat încredere, în primul rând liberalilor dar şi tuturor votanţilor de dreapta. 
„Lupta notsară comună nu ţine de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD-uli de la putere petru ca PSD-ul să nu mai ţină România captivă şi prizonieră în trecut, iar astăzi am făcut un pas mare în această direcţie” a mai spus preşedintele.
Acesta a adăugat că scorul obţinut la primul tur al alegerilor„nu este încă pasul decisiv, mai este de lucru”
 
„Aceşti ani au fost ani de luptă şi ani de rezistenţă şi am ţinut piept împreună asalturilor deosebit de agresive ale PSD. Dacă nu ne-am fi opus, PSD-ul ar fi reuşit să destructureze tot ce s-a construit în România în aceşti ani. (...) Dacă i-am fi lăsat pe peseidişti să-şi continue proiectele astăzi România s-ar fi întors în anii 90, poate mai rău poate nici n-am fi avut alegeri” a adăugat Klaus Iohannis.
Acesta a transmis o „apreciere deosebită” pentru munca depusă de noul guvern liberal în organizarea alegerilor în ţară şi peste graniţe.
„Si în ţară,  şi în străinătate votul a decurs într-o ordine perfectă, impecabilă, dar războiul cu PSD nu s-a încheiat. Mai avem o luptă, mai avem un pas peste două săptămâni iar pentru turul doi le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine ca să apere statul de drept, veniţi la vot pentru ca lupta noastră să nu fi fost în zadar” a adăugat candidatul susţinut de PNL.
 
Iohannis s-a adresat şi votaţilor USR PLUS despre care a spus că „au susţinut astăzi un candidat foarte bun”: „Îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim”. 
Preşedintele a chemat alături de el susţinătorii dreptei politice, dar a spus că proiectul său include şi electoratul de stânga 
„Noi suntem în poziţia în care să începem să muncim împreună. În final daţi-mi voie să pun că înfrângerea PSD nu înseamnă că votanţii stângii vor fi ignoraţi sau uitaţi. Ei îşi doresc ceea ce-şi doresc toţi românii: bani publici folosiţi corect, pensii stabile, instituţii în slujba cetăţeanului şi legi corecte şi respectate de toţi”,  a mai spus Klaus Iohannis.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.