Un bărbat din Galaţi, care are interdicţie de a vota, s-a prezentat, duminică, la o secţie din municipiu, situaţia sa fiind semnalată de sistemul informatic. Reprezentanţii secţiei de votare au sesizat Poliţia care a deschis dosar penal pe numele bărbatului. În judeţul Constanţa, poliţiştii au început cercetările, după ce primarul unei comune a fost fotografiat oferind bani preşedintelui secţiei de votare, alesul local spunând că banii au fost daţi pentru hrana membrilor secţiei de votare respective. În Dolj, un membru al unei secţii de votare este cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani. Femeia a solicitat urma mobilă pentru a vota, iar bărbatul a mers la locuinţa acesteia. Poliţiştii au mai constatat că soţul femeii a semnat pe listele electorale în locul ei. Poliţia Satu Mare face verificări în cazul a două posibile fraude la vot, într-un caz fiind vorba despre doi soţi din municipiul Satu Mare care au votat deşi au interdicţie întrucât suferă de boli psihice. Al doilea caz este al unui bărbat din Satu Mare care şi-a pierdut cetăţenia română, dar s-a prezentat la vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Dolj: Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare, cercetaţi pentru că au permis mai multor persoane să intre în cabina de vot

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din judeţul Dolj sunt cercetaţi de către poliţişti, după ce ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, iar în acest mod confidenţialitatea votului a fost afectată.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi şi locţiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, confidenţialitatea votului fiind astfel afectată.

"În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului, urmând ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, dosarul penal sa fie înaintat unităţii de parchet, cu propunerile corespunzătoare”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

UPDATE - Poliţia Satu Mare verifică două posibile fraude la vot; doi soţi au votat deşi au interdicţie din cauza unor boli psihice, iar un alt bărbat a mers la urne deşi nu mai are cetăţenia română

Poliţia Satu Mare face verificări în cazul a două posibile fraude la vot, într-un caz fiind vorba despre doi soţi din municipiul Satu Mare care au votat deşi au interdicţie întrucât suferă de boli psihice. Al doilea caz este al unui bărbat din Satu Mare care şi-a pierdut cetăţenia română, dar s-a prezentat la vot.

Potrivit Poliţiei Judeţene Satu Mare, sunt două posibile fraude la vot, ambele în municipiul Satu Mare.

În primul caz este vorba despre două persoane, soţ şi soţie, care, având interdicţie prin hotărâre judecătorească, au votat.

Interdicţia a solicitat-o fiul lor, în cursul acestui an, întrucât ambele persoane suferă de boli psihice, arată sursa citată.

Al doilea caz este al unui bărbat de 76 de ani, din municipiul Satu Mare, care în baza unei hotărâri a instanţei şi-a pierdut cetăţenia romană. Deţinând tipul de buletin de identitate vechi, cu valabilitate permanentă, el s-a prezentat la vot, buletinul fiind anulat.

În ambele cauze se fac verificari pentru a se stabili concret circumstanţele, precizează Poliţia Satu Mare.

UPDATE - Un membru al unei secţii de votare din Dolj, cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani

Un membru al unei secţii de votare din judeţul Dolj este cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani. Femeia a solicitat urma mobilă pentru a vota, iar bărbatul a mers la locuinţa acesteia. Poliţiştii au mai constatat că soţul femeii a semnat pe listele electorale în locul ei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din Goicea, membru al echipei care a venit cu urna mobilă la o locuinţă din Goicea Mica, a aplicat ştampila de vot pe buletin, în locul unei femei de 74 de ani.

“La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat că soţul femeii, în vârstă de 75 de ani, ar fi fost cel care ar fi semnat în dreptul femeii, pe listele electorale, iar apoi, celălalt bărbat ar fi fost cel care ar fi aplicat ştampila”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

UPDATE Poliţia face cercetări după ce un primar din Constanţa a oferit bani preşedintelui unei secţii de votare. Primarul spune că banii erau pentru mâncarea membrilor comisiei de votare

Poliţiştii constănţeni au început cercetările, după ce primarul unei comune a fost fotografiat oferind bani preşedintelui secţiei de votare, alesul local spunând că banii au fost daţi pentru hrana membrilor secţiei de votare respective.

Primarul comunei Dumbrăveni, Stelian Clinciu, a fost fotografiat, duminică, în timp ce a oferit suma de 150 de lei preşedintelui secţiei de votare din comuna Furnica.

Primarul a declarat pentru News.ro că a oferit aceşti bani pentru membrii secţiei de votare ca să îşi cumpere mâncare.

“Am fost la secţia de votare şi le-am dat 150 de lei pentru a-şi lua de mâncare. Suma care este oferită de statul român pentru membrii din comisia de votare este una modică. Le-am dat nişte bani să îşi ia de mâncare, atâta tot”, a afirmat Stelian Clinciu.

El spune că la precendentele alegeri le-a cumpărat mâncare membrilor secţiei de votare, dar acum le-a dat bani pentru că aceştia apucaseră deja să comande mâncarea.

Primarul din Dumbrăveni a precizat că suma de 150 de lei este destinată pentru cei cinci membrii ai secţiei de votare respective.

În legătură cu această situaţie, poliţiştii au început verificările.

“Referitor la imaginile apărute în spaţiul public cu privire la un eveniment produs într-o secţie de votare din localitatea Furnica, vă comunicăm faptul că ne-am autosesizat şi efectuăm verificări cu privire la situaţia de fapt”, au afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, oamenii legii fac verificări pentru o tentativă de vot multiplu.

“Am înregistrat o tentativă de vot multiplu, pe raza Secţiei 4 Poliţie. O femeie, de 62 de ani, a încercat să voteze a doua oară la o altă secţie de votare de pe raza municipiului Constanta cu vechea carte de identitate, pe care o declarase pierdută. Incidentul a fost semnalat la secţia numărul 112”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz.

UPDATE Un bărbat care are interdicţie de a vota s-a prezentat la o secţie din municipiul Galaţi; poliţiştii au deschis dosar penal

La o secţie de votare din municipiul Galaţi, un bărbat cu o condamnare penală şi interdicţie de a vota a mers la urne.

Când au verificat baza de date, membrii secţiei de votare şi-au dat seama că bărbatul nu trebuie lăsat să voteze si au anunţat Biroul Electoral Judeţean şi apoi Poliţia.

Poliţiştii dim Galaţi au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru fraudarea votului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.