Un spectacol-colaj inspirat de viaţa şi opera pictorului Marc Chagall va fi prezentat, duminică, la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorii din trupa Teatrului Evreiesc de Stat au participat, în perioada 5 - 10 noiembrie, la un laborator de creaţie teatrală, dedicat vieţii şi operei pictorului Marc Chagall (1887 - 1985). Pornind de la o serie de studii bazate pe autobiografia şi picturile lui Chagall, în care interpreţii au libertate totală de creaţie, regizorul Nikita Betehtin propune ca finalitate o schiţă de spectacol-colaj, ce pune accentul pe relaţia dintre actori.

Laboratoarele de teatru au devenit în ultimii 20 de ani o practică curentă în Rusia, dar şi în Europa, la iniţiativa omului de teatru Oleg Loevski, scopul principal al acestor laboratoare fiind antrenamentul. De câţiva ani, acest tip de laborator teatral se desfăşoară în România, dar este prima dată când ajunge la Teatrul Evreiesc de Stat.

Nikita Betehtin s-a născut în anul 1988, în oraşul Tumen, din Rusia. A absolvit facultatea locală de teatru şi a condus teatrul de tineret din oraşul natal. A studiat regia la Academia de Teatru din Rusia (GITIS), la clasa lui Leonid Heifetz. A montat peste 20 spectacole în teatre din Rusia, Estonia şi România („Prinţesa de cartier”, după Andrei Ivanov, producţie a Teatrului de Nord din Satu Mare, secţia română), de la texte clasice ale dramaturgiei ruse şi universale la texte contemporane. Este regizor angajat la Teatrul Tineretului din Krasnoiarsk. A susţinut workshop-uri şi laboratoare de teatru în Rusia, Italia şi România. Cea mai recentă premieră a lui este spectacolul „Linia solară”, după Ivan Vârâpaev, la Nijni-Novgorod.

Schiţa de spectacol „Viaţa mea” abordează experienţele personale ale pictorului Marc Chagall, reflectând imaginile copilăriei şi adolescenţei sale din Vitebsk (Belarus), îndoielile sale, amintirea întâlnirilor, călătoriilor şi afirmarea propriei identităţi artistice. Realităţile şi momentele vitale din spectacol reafirmă mesajul lui Chagall: „Doar iubirea mă interesează. Sunt în contact doar cu lucruri care au de-a face cu iubirea”.

Spectacolul „Viaţa mea” de Marc Chagall va fi prezentat duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Accesul va fi liber, cu rezervare prealabilă (la adresa de mail marketing@teatrul-evreiesc.ro sau la numărul de telefon 0743.215.998).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.