Compania românească de soluţii de mobilitate Autonom Services a realizat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni în cadrul unui plasament privat în valoare de 20 milioane euro, emisiunea fiind suprasubscrisă,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, şi urmează să fie listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 şi, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare şi să creştem astfel maturitatea medie a finanţărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piaţa de capital”, a declarat Marius Ştefan, co-actionar şi fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.

Emisiunea de obligaţiuni a fost suprasubscrisă, având o structură a subscriitorilor unde se regăsesc atât persoane fizice, cât şi investitori instituţionali precum fonduri deschise de investiţii, bănci, societăţi de investiţii financiare, societăţi de asigurări.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacţiei, şi de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager. Asistenţa juridică a fost acordată de casa de avocatura RTPR Allen & Overy.

”Obligaţiunile sunt astăzi opţiuni din ce în ce mai convingătoare într-un context în care pieţele europene sunt inundate de lichidităţi, iar randamentele intră in teritoriu negativ. Ca alternativă la finanţarea bancară şi vizând o bază diferită de investitori, obligaţiunile se dovedesc a fi mult mai flexibile, dacă sunt structurate adecvat. Serviciile unor avocaţi şi consultanţi financiari cu experienţă în structurarea unor astfel de produse de finanţare, în acord cu aşteptările investitorilor, sunt esenţiale pentru obţinerea unor randamente atractive”, a declarat Mihai Ristici, partener RTPR Allen & Overy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.