Tenorul spaniol Placido Domingo a transmis că s-a retras dintr-un eveniment-avanpremieră a Jocurilor Olimpice, programat să aibă loc primăvara viitoare, din cauza „complexităţii” proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul a făcut anunţul prin intermediul unui comunicat emis de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, potrivit Reuters.

Domingo trebuia să participe la evenimentul din deschiderea Tokyo 2020 Nippon Festival, care va promova cultura japoneză. Proiectul în care era implicat era o fuziune între operă şi kabuki.

Placido Domingo a demisionat luna trecută din postul de director al Los Angeles Opera, după ce la adresa lui au fost emise mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală şi comportament nepotrivit. El a negat toate învinuirile.

„După ce am cântărit bine, am luat decizia să nu particip la evenimentul kabuki-opera din cauza complexităţii proiectului”, a spus Domingo în comunicatul trimis de comitetul de organizare a Tokyo 2020.

Comitetul a precizat că, după consultări, a acceptat decizia lui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.