Toţi cei 39 de migranţi găsiţi morţi, la sfârşitul lui octombrie, într-un camion frigorific, în apropiere de Londra, sunt de naţionalitate vietnameză, a confirmat joi Poliţia din Essex, un comitat situat în sudul Regatului Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a declarat pentru AFP că victimele - 31 de bărbaţi şi opt femei - au fost identificate toate şi sunt de naţionalitate vietnameză.

Familiile lor au fost informate, a precizat poliţia, refuzând să facă alte comentarii.

Iniţial, poliţia a crezut că victimele erau chinezi, după care familii s-au manifestat în Vietnam, îngrijorate cu privire la situaţia rudelor lor.

Într-un comunicat, Ambasada Vietnamului la Londra şi-a exprimat joi ”profunda tristeţe cu privire la moartea a 39 de vietnamezi în Essex, la 23 octombrie 2019”, data la care au fost găsite cadavrele.

Ambasada a transmis condoleanţe familiilor îndoialiate şi le-a dat asigurări de susţinerea sa în vederea aducerii rămăşiţelor rudelor lor în Vietnam.

Mai multe persoane au fost arestate în cadrul acestui caz, atât în Vietnam, cât şi în Regatul Unit.

În Regatul Unit, şoferul camionului frigorific, originar din Irlanda de Nord, a fost inculpat de omor prin imprudenţă, spălare de bani şi complot în vederea favorizării migraţiei ilegale.

La Dublin, alt nord-irlandez, care ar avea legătură cu acest caz, a compărut la Înalta Curte de Justiţie a Irlandei, în vederea unei proceduri de extrădare către Regatul Unit.

Alte trei persoane au fost arestate de către poliţia britanică şi eliberate pe cauţiune.

În Vietnam, 11 persoane au fost reţinute în cadrul acestei anchete.

Descoperirea camionului a provocat o emoţie puternică şi a pus în lumină căile migraţiei clandestine foarte organizate între Vietnam şi Europa.

Containerul a sosit cu feribotul în portul Purfleet, pe Tamisa, de la Zeebruges, în Belgia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.