Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va continua programul de acordare a voucherelor pentru proceduri de fertilizare in vitro, urmând ca în bugetul pe anul viitor al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) să se prevadă trei milioane de euro în acest scop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea a anunţat, joi, că Primăria Capitalei va aloca, în bugetul pentru anul următor, alte trei milioane de euro pentru continuarea programului de fertilizare in vitro "O şansă la viaţă”, suma alocată ajungând pentru efectuarea a aproximativ o mie de proceduri medicale.
 
"Acest program nu se va încheia, noi l-am gândit pentru anul trecut. Au aplicat şi anul acesta o mie de cupluri, au primit deja aproape 700 voucherul în valoare de aproximativ 3.000 de euro. O sumă care nu este nici mare, nici mică, dar cam atât costă procedura, pentru că nu este una chiar simplă. (...) Vă garantez că şi în bugetul pe care-l lucrăm vom prinde sumele necesare pentru următoarele cupluri.(...) Următorul proiect, FIV 2, trei milioane de euro, vom prinde aceşti bani în bugetul ASSMB pentru ca acest proiect să continue”, a anunţat primarul general al municipiului Bucureşti.
 
Potrivit Gabrielei Firea, într-un an şi trei luni, prin procedurile realizate în cadrul proiectului "O şansă la viaţă", s-au născut 207 copii şi 142 de femei sunt însărcinate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.