Primele audieri publice în cadrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump urmează să înceapă săptămâna viitoare, cu diplomaţi, au anunţat miercuri democraţii, care-l suspectează pe şeful statului american de abuz de putere în scandalul ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin aceste audieri - care urmează să fie transmise în direct la releviziune -, ancheta în vederea constituirii dosarului de acuzare (”impeachment”) a lui Trump în Congres intră într-o nouă fază.

Audierile urmează să înceapă la 13 noiembrie, cu William Taylor, însărcinat cu afaceri la Kiev, şi George Kent, un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat, un specialist în Ucraina.

La 15 noiembrie, congresmenii urmează să o audieze pe fosta ambasadoare a Statelor Unite la Kiev, Marie Iovanovici, pe care Trump a criticat-o în timpul convorbirii la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la 25 iulie, aflată în centrul dosarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.