Poliţia cehă a anunţat miercuri că efectuează o anchetă cu privire la vânzarea într-un magazin din Praga a unor măşti din cauciuc cu efigia dictatorului nazist Adolf Hitler, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O asemenea mască, agăţată în vitrina unui magazin din cartierul istoric Mala Strana, l-a înfuriat pe ambasadorul Germaniei Christoph Israng, care a publicat vineri o imagine pe Twitter şi a scris ”cehii au suferit atât de mult din cauza regimului nazist. De ce se vând asemenea mizerii în centrul Pragăi acum?”.

”Departamentul nostru efectuează o anchetă în acest caz”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei cehe, Jaroslav Ibehej, refuzând să facă alte comentarii.

O purtătoare de cuvânt a cartierului central praghez, Katerina Pisackova, a declarat la rândul său că primăria a pus capăt contractului de închiriere al magazinului, al cărei obiect de activitate era să vândă ”obiecte reprezntând cultura tradiţională pragheză şi cehă”.

Centrul capitalei cehe, care datează din Evul Mediu, se află pe lista Patromoniului Mondial UNESCO.

Mai multe magazine pentru turişti propun suvenire precum şepci ale Armatei Roşii sau păpuşi ruseşti matrioşka.

”Trebuie să recunoaştem că unele magazine pătează reputaţia de cartier istoric al Pragăi”, a declarat primarul cartierului, Pavel Cizinsky, într-un comunicat obţinut de AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.