China şi Franţa au semnat contracte comerciale în valoare totală de 15 miliarde de dolari şi şi-au reafirmat sprijinul pentru Acordul ”ireversibil” de la Paris referitor la schimbările climatice, în timpul unei vizite la Beijing a preşedintelui francez Emmanuel Macron, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordurile se referă la aeronautică, energie şi agricultură, incluzând aprobarea ca 20 de companii franceze să exporte în China păsări, carne de vită şi de porc.

În privinţa Acordului de la Paris, preşedintele Macron şi  omologul său chinez Xi Jinping au semnat o declaraţie comună în care îşi reafirmă sprijinul puternic pentru acest acord ”ireversibil”, din care Statele Unite şi-au anunţat în această săptămână retragerea.

Administraţia Trump a depus deja documentele pentru retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris referitor la combaterea schimbărilor climatice.

Măsura Statelor Unite este primul pas oficial în cadrul unui proces de un an pentru retragerea din pactul global, parte a unei strategii ample a preşedintelui Donald Trump de reducere a reglementărilor din industria americană.

Oamenii de ştiinţă şi numeroase guverne cer măsuri rapide pentru combaterea celor mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Marea majoritate a angajamentelor naţionale asumate în Acordul de la Paris sunt insuficiente pentru a preveni daunele grave provocare de încălzirea globală, avertizează cercetătorii, într-un nou raport publicat marţi.

China şi Franţa s-au angajat la summitul G20 din acest an să îşi ”actualizeze” contribuţiile avute pentru combaterea schimbărilor climatice dincolo de cele actuale, pentru a reflecta ”cele mai mari ambiţii posibile”.

Acordul de la Paris, convenit în 2015, încurajează ţările să îşi asume angajamente mai mari, dacă este posibil.

Macron se află în China în fruntea unei delegaţii de 30 de companii, aceasta fiind a doua sa vizită efectuată în calitate de preşedinte al Franţei. În timpul vizitei de anul trecut, Macron a spus că proiectul ”O centură un drum” al Beijingului, pentru dezvoltarea infrastructurii comerciale globale, nu trebuie să fie ”într-un singur sens”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.