Acţiunile Oltchim vor fi retrase de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), începând din 7 noiembrie, potrivit unui anunţ transmis marţi bursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se retrag de la tranzacţionarea pe BVB acţiunile emise de societatea Oltcim Râmnicu Vâlcea (CUI 1475261) începând cu data de 7 noiembrie 2019”, se arată în anunţ.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti, dar acolo nu mai este activitate din 2008.

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eşuată a combinatului petrochimic, în septembrie 2012, emitentul a beneficiat de ajutoare de stat incompatibile, în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro, astfel încât Comisia a hotărât că ţara noastră trebuie să recupereze aceste ajutoare chiar de la Oltchim.

Totodată, Comisia a concluzionat că, deoarece activele OLT au fost achiziţionate în condiţiile pieţei, societăţile care le-au cumpărat nu au beneficiat de ajutoarele acordate anterior Oltchim.

Astfel, obligaţia de plată revine combinatului care şi­-a cerut falimentul.

Anterior, Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a preluat o parte din activele Oltchim pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acţionar majoritar, cu 54,8% din acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.