Producătorul de gaze Romgaz vrea să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă şi reprezentare juridică externă pentru ”un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera şi Romelectro”, iar subiectul urmează să fie discutat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 11 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, unul din subiectele aflate pe ordinea de zi este ”aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi/sau reprezentare juridică externă a Romgaz, într-un posibil litigiu cu asocierea DuroFelguera şi Romelectro, având ca obiect dezvoltarea C.T.E. Iernut”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Surse oficiale din cadrul părţilor implicate au declarat pentru News.ro că „lucrările la investiţia 'Ciclu combinat cu turbine pe gaz' la Iernut se află în întârziere, acesta fiind motivul privind achiziţia serviciilor juridice, iar asocierea Duro Felguera şi Romelectro va fi dată în judecată în situaţia în care întârzierile depăşesc prima parte a anului viitor”.

Romgaz, a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Echipamentele principale şi ingineria de bază vor fi furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro se va ocupa de lucrările de construcţii - montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.