Luana Belmondo, nora lui Jean-Paul Belmondo, dă asigurări că actorul în vârstă de 86 de ani se simte bine după căderea din septembrie, potrivit www.bfmtv.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o cădere mică foarte mediatizată dar care nu a avut consecinţe majore", a declarat ea pentru revista Gala. "El are o forţă şi o bucurie de a trăi atât de mari încât depăşeşte orice obstacole". 

Incidentul i-a provocat actorului dureri la picior, umăr şi la coaste şi l-a împiedicat să participe la gala "Trophées du Bien-être", organizată în fiecare an la Théâtre de la Gaîté Montparnasse din Paris, pe 16 septembrie.

O lună mai târziu, pe 18 octombrie, el a fost prezent la ceremonia Gants d'or la Bruxelles în scaun cu rotile, potrivit Purepeople. Conform site-ului, Belmondo a fost vicitma unei a doua căderi.

"În acest moment, îmi imaginez că trebuie să fie greu pentru moralul său, din cauză că pierde prieteni", a recunoscut Luana Belmondo, făcând referire la decesele lui Jean Piat, Jean-Pierre Marielle, Marie Laforêt sau Charles Gérard. "Asta l-a afectat". 

"Dar socrul meu este un domn foarte senin şi are această poftă de viaţă care-i permite să se bucure de toate aceste momente", a concluzionat ea. 

Belmondo, un clasic al Noului Val Francez, care a colaborat cu regizori precum Jean-Luc Godard şi Phillippe de Broca, a devenit celebru în cu filmul ”Cu sufletul la gură/ A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard, din 1960. Belmondo, sinonim al expresiei ”French cool”, este cunoscut, şi pentru rolurile din filmele franceze cu gangsteri, precum ”Classe tous risques” (1960), de Claude Sautet, şi ”Borsalino” (1970), de Jacques Deray.

Printre titlurile sonore din filmografia starului francez, care alegea de multe ori să interpreteze el însuşi scene care ar fi presupus dublajul unui cascador, se află pelicule precum ”Panică în oraş/ Peur sur la ville” (1975), de Henri Verneuil şi două filme regizate de celebrul Claude Lelouch - romanţa în stil hollywoodian ”Un bărbat care îmi place/ Un homme qui me plaît” (1969) şi drama ”Viaţa unui copil răsfăţat/ Itinéraire d'un enfant gâté” (1988). Belmondo a jucat şi rolul unui membru al Legiunii Franceze într-un film din seria ”James Bond”, thrillerul ”Casino Royale” din 1967.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.